Джордан Томпсън спечели своята първа титла на ниво АТP. Австралиецът триумфира

...
 Джордан Томпсън спечели своята първа титла на ниво АТP. Австралиецът триумфира
Коментари Харесай

Австралиец с първа титла в кариерата си

 Джордан Томпсън завоюва своята първа купа на равнище АТP. Австралиецът победи на тенис шампионата твърди кортове в Лос Кабос (Мексико) с награден фонд 915 245 $. В разногласието за трофея той се наложи над №4 в схемата Каспер Рууд (Норвегия) с 6:3, 7:6(4) в дуел траял два часа и четири минути.

Джордан Томпсън, който на полуфиналите в профил олимпийския първенци лидер в схемата Александър Зверев, а на четвъртфиналите бе на крачка от отпадане, реализира основен пробив за преднина от 4:2 в първия сет против Рууд и завоюва с 6:3 при четвъртия си сетбол, спасявайки и две точки за пробив.

Във втората част Каспер Рууд поведе с 2:0 и 3:2, само че Томпсън обърна до 5:3 в своя изгода. Норвежецът на собствен ред си върна задатъка до 6:5 и се стигна до тайбрек, в който Джордан Томпсън надви.

Австралиецът направи 7 аса против нито един за Рууд, както и повече печеливши удари (27-15), а позволи и по-малко непредизвикани неточности (8-12).

" Минах през толкоз доста неща в последните дни, а в този момент държа трофея в ръцете си. Невероятно е ", разяснява Томпсън след успеха си във финала.
 Големите любимци за купата отпаднаха на 1/2-финалите в Лос Кабос
Големите любимци за купата отпаднаха на 1/2-финалите в Лос Кабос

Зверев и Циципас напуснаха надпреварата
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР